denizli turistik yerleri
Denizli'nin Doğal Güzellikleri
İlimiz turizm açısından ülke genelinde önemli bir yere sahiptir. Bunda UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Pamukkale ile biokarbonat, sülfat, kalsiyum,sodyum, magnezyum ve karbondioksit içeren 35 C’ civarında sıcak suları sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan Karahayıt ve Kızılleğen Bölgesinin etkisi büyüktür. İlimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artmaktadır. 2003 yılı sonu itibariyle İlimizi 1.730.000 yerli ve yabancı turist ziyaret etmiştir.
Sanayi sektöründen sonra en gelişmiş sektör olan Turizmde turistik tesis sayısı arttırılarak konuklara daha iyi hizmet verilmeye çalışılmaktadır.
İlimizde 245 oda ve 498 yatak kapasiteli 8 yatırım belgeli tesis, 3.560 oda ve 7.216 yatak kapasiteli 171 belediye belgeli tesis ile 2.305 oda ve 4.626 yatak kapasiteli 24 turizm belgeli tesis olmak üzere toplam 213 tesis, 12.340 yatak kapasitesiyle turizm sektöründe faaliyet göstermektedir. İlimizde toplam 24 adet seyahat acentası bulunmaktadır. İlimizin tanıtımı ve gelen turistlere kolaylık amacıyla “Tatil Danışma Servisi” kurulmuş , “İnanç Turizmi” kitapçığı bastırılarak yurtiçi ve yurt dışı teşkilatlara gönderilmiştir. Doğanın beyaz gelinliği Pamukkale’nin İngilizce ve Türkçe olarak sanal alemde tanıtımı WEB. Sitesinde yayınlanmaya başlamıştır.
Denizli'nin Tarihi Yerleri
Mesire Yerleri
Denizli kent merkezi yakınlarındaki kaynak suların çevresi mesire yeri olarak düzenlenmiştir. Kentin yakın çevresinde bir çok mesire yeri bulunmaktadır. Ağaçları ve kaynak suları ile Gökpınar, Acıpayam yolu üzerinde kır gazinosu ve lokantası bulunan Vali Çeşmesi, Hisar Değirmenleri, Honaz’da Kocapınar, Güney ilçesi yakınındaki Güney Çağlayanı en çok rağbet gören yerlerdir. Kır gazinoları ve lokantalarının en popüler yemeği kuyu kebabıdır. Başta alabalık olmak üzere yayın, sazan gibi tatlı su balıkları da yiyebilirsiniz.
Yeşildere Şelalesi
Yüksekliği 55 metre olan ve kışın yağışların etkisiyle genişliği altı metreye yayılan şelalenin zemini, sünger görünüşlü kayalar ve zümrüt yeşili yosunlarla kaplı. Çevresi ise ilginç kök yapısıyla dikkat çeken 300-400 yaşındaki anıt çınar ağaçları ile çevrili. Şelalenin devamında alabalık üretim tesisleri var. Çevresi çam ormanı kaplı bölge, avcılığa, yürüyüşe ve jeep safariye oldukça uygun.