Ege | Konular

Kütahya

Kütahya'da gezilecek yerler

Kütahya, sahip olduğu tarih, doğa ve sağlık turizmi imkanlarıyla Anadolu'nun batısında tatilcilere önemli alternatifler sunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, çini ve seramiğiyle ünlü Kütahya, Frig Vadisi'nden Aizanoi Antik Kenti'ne, erken Hristiyanlık dönemine ait kilise ve şapellerden, Selçuklular'dan kalma Hıdırlık Mescidi'ne kadar birçok eseri bünyesinde barındırıyor.

İlin en önemli tarihsel yapıları, Çavdarhisar ilçesinde bulunuyor. Aizanoi Antik Kenti, Kütahya-Gediz kara yolunun 54. kilometresindeki bu ilçe sınırlarında kalıyor. Türkiye'nin en iyi korunmuş arkeolojik kalıntılarının yer aldığı Roma kenti Aizanoi, MÖ 2'nci yüzyıla ait olmasına rağmen hala ayakta kalan yapılarıyla dikkati çekiyor. Antik kentte, Zeus Tapınağı, iki agora, termal gymnasium, tiyatro ve buna bitişik stadyum, hamamlar, sütunlu cadde, Kybele kutsal alanı, köprüler, nekropol, kanal ve su yolları gibi önemli yapılar mevcut.

Ege Bölgesi; Kütahya

KUTAHYA

Yüzölçümü= 11.875
Nüfusu = 439.967
Nüf. yogun.= km2' ye 37 kisi
Ilceler:simav, gediz, tavsanli, emet, altinbas, domanic

IL HAKKINDA GENEL BILGILER

IKLIMI: Ic anadolunun az yagisli, sertce iklimiyle, ege bolgesinin yagisli ve ilimli iklimi arasinda bir gecit ozelligi tasir.

TARIM ve EKONOMI: Ekonomi bakimindan hizla gelismektedir. halicilik ve cinicilik cok ilerlemistir. Baslica endustri kollari sumerbank tugla-kiremit fab., emet kolemanit isletmesi, kutahya azot saniyi tesisleridir.