Ege | Konular

Denizli'de toplu konut hamlesi

Denizli Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yapacağı Gecekondu Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı olan 448 konutun temeli Aktepe Mahallesi'nde atıldı. Her biri 100 metrekare olarak inşaa edilecek konutların bir yıl içerisinde kullanıma hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Toplu konutların temel atma törenine Vali Gazi Şimşek, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AKP Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Mahallesi ve dere yatakları içerisine kaçak ve ruhsatsız olarak yapılan konutlarda oturanların yeni yapılacak konutlara yerleştirileceğini belirten Başkan Zeybekci, 'Başlatılan bu proje ile birlikte Denizli'nin önünü açılacak' dedi.

Yıl sonunda bitiyor

Gecekondu Dönüşüm Projesi Konutları'nın ilk etap çalışmalarının bir hafta önce başladığını hatırlatan Başkan Zeybekci, şöyle konuştu:

'Şantiyeler kuruldu. İlk etapta burada bloklar halinde 20'şer dairelik 448 konut yapılacak. Toplu Konut İdaresi ile ortaklaşa başlattığımız bu projenin ilk bölümü yıl sonunda tamamlanacak. Daha sonra Gecekondu Dönüşüm Projesi çalışmalarımız devam edecek. Amacımız Denizli'yi gecekondu ve kaçak yapılaşmadan kurtarmak, insanların rahat ve sağlıklı yaşayabilmesi için bu tür konutları mümkün olduğu kadar çoğaltmaktır. Böylece bu konudaki Denizli'nin önünü açma iddiamızı gerçekleştirmiş olacağız.'

Sebahattin ALP / DENİZLİ


Konular