Ege | Konular

Ege Denizi 7 depremle sarsildi

Ege Denizi`nde 7 Deprem Oldu

Uzmanlar: Bölgede bu tip deprem dizileri yaşanması normal.


Ege Denizi`nde deprem zinciri...

Ege Denizi`nde sabaha karşı saat 03.45`te başlayan deprem dalgasında büyüklükleri 5.3 ile 4.1 arasında değişen 7 deprem meydana geldi.

Depremler İzmir ve Çeşme`de de hissedildi.

Ege Denizi`nde sabaha karşı saat 03.45`te meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan ve İzmir ile ilçelerinde de hissedilen bir dizi deprem nedeniyle vatandaşlar kaygılıydı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Profesör Gülay Altay, Ege bölgesinin deprem karakteristiği taşıyan bir bölge olduğunu hatırlattı.

Prof. Altay, "Ege Bölgesi, depremselliği yoğun olan bir bölge Ege Denizi ve bizim o anda mevcut olan faylarda deprem üretme yeteneği mevcut. 5.5-6 üzeri depremler olabilir ve deprem dizileri de olması beklenebilir ve bu deprem dizileri de günlerce sürebilir." dedi.

Profesör Altay, harita üzerinde Ege bölgesindeki depremleri anlatırken, doğabilecek zararları en aza indirebilmek için yapılması gerekenleri şöyle hatırlatıyor:

"Ülkemizdeki yapıların durumunu gözönüne aldığımızda bu tür depremlerin hasar yapıcı özelilği olabilir, özellikle kırsal alanda zayıf diyebileceğimiz yapısal yerleşimlerde hasar beklenmesi normaldir. Halkımızın alacağı tedbirlerin en başında hiç şüphesiz bunu defalarca söyledik; Tehlike ülkemizde mevcuttur. Riski her zaman azaltabiliriz. Öncelikle bulunduğumuz mekanların, konutların depreme dayanımlı olması son derece önemlidir."


Konular