Ege | Konular

Şu Çılgın Egeliler

Herkesin kolay kolay hayal edemeyeceği projeler geliştiren Ege'nin yaratıcı insanları, düşlerini süsleyen işleri gerçekleştirerek; hem tutkularını hayata geçirdi, hem de para kazandı. Kimi ABS frenli faytonlar yapıp Avrupa'ya sattı. Kimi uzun saplı su kabağını çalgı haline getirip müzik piyasasında sektör yarattı. Almanya ve ABD'nin tabut ihtiyacını karşılamak için sermaye koyan da oldu; dağ otunun kökünden boya üreterek halılara organiz renk verende….
Teknolojiye olan ilgisi sayesinde patron oldu
Saraköylü Metin Demir fabrikasında harikalar yaratıyor
Kralların faytoncusu
ABS frenli, CD çalarlı araçları aralarında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de bulunduğu birçok ünlü isme satıyor.
Tam 185 çeşidi var
Metin Demir, Almanya'daki satış organizasyonu aracılığı ile İngiltere Kraliyet Ailesi dahil Almanya'ya, Arap şeyhlerine, at arabası yarışçılarına ve dünyanın dört bir yanına fayton satıyor. Yataklı, deri koltukları olan, ABS frenli, radyo, CD, kasetçalar gibi müzik sistemleri bulunan 185 çeşit el yapımı gezi amaçlı fayton, kızak, yarış arabası, iki tekerlekli çekçek ve özel makam faytonları üretiyor.
ABS nasıl çalışıyor?
Metin Demir'in Sarayköy'de ürettiği tüm fayton türlerinde Avrupa'dan ithal edilen ABS fren sistemleri kullanılıyor. Yarış arabalarında hem arka hem de ön tekerleklere bağlı olan fren sistemi, gezinti amaçlı faytonlarda sadece arka tekerleklere takılı olarak çalışıyor. Fren kumandası hem ayak pedalı hem de el pedalı ile "el ve ayak freni" olarak kullanılabiliyor.
Mercedes fren beyni, Ford Escort diski ve Fave araçların ana merkezlerinden olan fren sistemi faytonların tekerleklerine takılıyor ve sürücü tarafından merkezi olarak kumanda ediliyor. At arabalarında saat hızı 60 -70 kilometreyi buluyor ve ABS fren sistemi ile aracın yavaş yavaş durdurulması sağlanıyor. Bu sayede çekici atların üzerine özellikle yokuş aşağı yerlerde yük binmemiş oluyor. Dört tekerlekli yarış araçlarında ABS fren sistemi ayrıca yarışçılara manevra yeteneği de kazandırıyor.

Konular