Ege | Konular

Turistik Açıdan Ege Bölgesi

Ege Bölgesi iliman Akdeniz Iklimi, tarihi eserleri ve uzman tesisleriyle yilda 1.5 milyon yabanci konugu misafir etmektedir. Tarihin babasi olarak bilinen Heredot, Ege Bölgesi'nde dogmus ve burasi için " Dünyanin en güzel iklim ve gökyüzüne sahip yeri" demistir.

Ege Bölgesi, tarihi ve mitolojik geçmisiyle (tarihi Efes Sehri, Meryem Ana'nin yasadigi ev, 7 kiliseler gibi) sadece arkeologlar için degil Ege'yi modern imkanlarda yasamak isteyen tüm ziyaretçilere için çok cazip bir bölgedir.

Ege kiyilari sundugu olaganüstü yesili ve mavisiyle dünya turizminin gözbebegidir. Özellikle Ege özgü teknelerle yapilan mavi turlari kesfedilmemis koylarin derin maviligini, çam ve günnük ormanlarinin yesiliyle birlestirerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yasatir. Tarihin her döneminde topraklarinda konuk ettigi zengin uygarliklarla yogrulmus ve tüm bu uygarliklarin zengin kültür mozaigini yansitan bölge, ipek yolu tüccar kervanlarinin Uzakdogu'dan tarihi Sart sehrine gitmek üzere kullandiklari yolun da güzergahidir. Bölge, tarihinden miras aldigi bu renkli ve dinamik yapisini günümüzde de sürdürmekte, en büyük ili ve merkezi konumundaki Izmir ve hemen hepsi büyük atilimlar gösteren Denizli, Manisa, Aydin, Usak, Mugla, Balikesir, Afyon ve Kütahya illerini içinde barindirmaktadir. Bu yörede dünyaca ünlü Bodrum tatil merkezi bulunmaktadir.

Konular