Ege | Konular

Günay: İç turizm canlanırsa yabancı turisti de çeker

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İç turizm canlanırsa dış turizm canlanıyor. Bir bölgede iç turizm yoksa yabancıları oraya getirmek mümkün değil” dedi.

Günay, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsünü gezerek Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman’dan bilgi aldı. Daha sonra tren garına giden Günay, burada yapılması planlanan müzeler kompleksi projesini inceledi.

Önce iç turizm

Proje üzerinde çalışılması gerektiğini kaydeden Bakan Günay, “Burada yapılacak düzenlemeler ile Uşak önemli bir turizm merkezi haline gelebilir. Şu bir gerçek ki iç turizm canlanırsa dış turizm canlanıyor. Bir bölgede iç turizm yoksa yabancıları oraya getirmek mümkün değil” dedi. Banaz ilçesindeki Hamamboğazı Termal Alanı’yla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Günay, bölgenin termal kaynaklar ve doğal güzellikler bakımından özel bir alan olduğunu söyledi. Bölgeye yatırımcı çekmek için gayret ettiklerini ifade eden Bakan Günay, “Geçtiğimiz yıl bölgeyi turizme açtık. Ancak yeterli ilgiyi görmedi. Bölgede yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Uşak’ta arkeoloji kazısı da başlatacağız” diye konuştu.

Karun Hazineleri kalacak

Bakan Günay, Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen ve bazı parçaları korozyona (aşınma) uğradığı için bakıma alınacak Karun Hazineleri’yle ilgili de, “Karun Hazineleri’nin bakımı da onarımı da burada olacak. İnşallah başımıza eskiden olduğu gibi yeni sıkıntılar gelmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Konular