Ege | Konular

Aydın'da gezilecek yerler

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Aydın, tatil yörelerine gitmek isteyenlerin geçiş noktasında olmasıyla dikkati çekiyor. Tarih sayfalarına ''Dağlarından yağ, ovalarından bal akar'' sözüyle geçen Aydın, verimli topraklarının yanı sıra turistik açıdan da önemli bir yer.

Antik dönemin birçok bilgin, mimar, heykeltıraşının yetiştiği Aydın'a gelenler, kentteki turlarına tarihi Tralleis Antik Kentini gezerek başlayabilirler. Aydın'dan yola çıkıp deniz keyfini yaşamak isteyenler, meşhur çöpşiş tesislerine gidebilmek için otobanın dışına çıkarak 30 kilometre ilerideki Ortaklar beldesinde kısa bir mola vermeliler. Aydın'dan yola çıkarak Kuşadası'nı gezmek isteyenlere Çamlık mevkindeki Türkiye'nin tek ''Buharlı Lokomotif Müzesi''ni görmeleri önerilir. Müzenin ardından Kuşadası'na Atatürk Yolu'ndan gidecek tatilciler, 20 kilometre sonra Türkiye'de turizmin başladığı Kuşadası'na ulaşabilir.

Mavi Bayraklı Pigale, Kadınlar Denizi, Güvercinada, Yavansu ve Aslanburnu plajlarında deniz keyfi yapacak tatilciler, Avrupa'nın en büyük su parkında rafting yapabilir, deniz canlılarıyla yüzebilir, yapay nehirde timsahları izleyebilir.

Kuşadası denizi ve güneşi, çarşısı, kalesi, diskoları, otelleri, su parklarıyla her kesime hitap edebilen tatil yörelerinden. Kuşadası'nın gezilmesi gereken bir yeri de Güzelçamlı Milli Parkı. İlçeye 30 kilometre mesafedeki bu park, hem kumsal, hem taşlık, hem ikisi bir arada olmak üzere 3 ayrı koydan oluşur ve tertemiz deniziyle misafirlerine eşsiz güzelliğini yaşatır. Tatilciler, Milli Park çıkışındaki Zeus Mağarası'nda da sıcak yaz günlerinin en serin dakikalarını yaşayabilirler.

Kuşadası'na 15, Davutlar beldesine 4 kilometre mesafedeki Değirmen Restoran da Kuşadası'na tatile gelenlerin vazgeçemedikleri doğa harikası bir yer olarak bilinir. Aydın'ın turizm merkezlerinden Didim'deki Altınkum Plajı, görenleri hayrette bırakacak kadar güzeldir. Gün batımının en canlı görülebildiği Altınkum Plajı'ndan başlayarak 53 kilometrelik sahil şeridinde hemen hepsi kumsal olan çok sayıda koyu görebilecek tatilciler, günün yorgunluğunu Apollon Tapınağı'nda atabilir. Apollon, antik dünyanın en büyük üçüncü tapınağı olmasının yanında, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı'nın mimari ikizi olmasıyla da dikkati çekiyor. Antik çağın filozoflar kenti Milet, Didim'e 20 kilometre mesafede.

Didim'den tatilini sahil şeridini izleyerek sürdürmek isteyenler, Menderes Nehri'nin bir başka eseri, Didim'e 30 kilometre uzaklıktaki Bafa Gölü'nde balık yiyebilirler.


Konular